donderdag 2 juni 2011

Ding 20 Muziek online beluisteren in een sociaal netwerk

Van muziek hou ik wel. Lekker cd luisteren of gewoon naar de radio. Heel soms zoek ik liedjes op een site op. Bijvoorbeeld "dichtbij" van Marco Borsato via you tube, want daar zit een leuk filmpje bij. Op de site van last.fm krijg je veel informatie over jou favorite groep en/of artiest. Je krijgt te zien welke tracks er zijn en je krijgt ook informatie over de artiest zelf en de eventuele concerten die worden gegeven, albums die uit zijn, foto's en videos. Ook het aantal mensen die de track hebben beluisterd is te zien. En wat ook leuk is, is dat je aan kunt geven of je het nummer leuk vindt of niet. Of de bibliotheek hier ook iets mee zou kunnen doen? Op dit moment hebben wij in onze bibliotheek geen cd's die we uit kunnen lenen, maar er is soms wel vraag naar. Wat zou de bibliotheek met last.fm kunnen doen. Voor de leden kunnen we hun favorite muziek opzoeken en kijken welke albums er uit zijn van de betreffende artiest of groep. Dus wij kunnen de leden op die manier wel informeren. Op de site van zoeken.bibliotheek.be heb ik ook gekeken. Een handige site met een heel goed overzicht van uitgebrachte cd's. (en ook boeken) Ook wordt aangegeven via google maps in welke bibliotheken je de cd's kunt lenen.

3 opmerkingen:

  1. Klopt als een bus. Ikzelf vind dit altijd een 'gevaarlijke' site...blijf er altijd zolang hangen! Wat je ook maar wilt weten, welke muziek je zoekt, volgens mij kun je hier bijna alles vinden.
    Goed om te weten hoe de site werkt dus, als je een klant over iets 'muziekerigs' wilt informeren.
    Kijk ook nog eens bij andere blogs welke ideeën er zijn voor gebruik in de bibliotheek.
    Groeten, Thea

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet over de muziek online, maar wat een scheetje, die pup van jullie. Ik had je al een paar keer gespot met het hondje als ik te wachten stond voor het stoplicht in Hoorn :-).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Islangirl

    Nog even over "Ontdek je plekje" en de niet werkende link naar je eigen kaart.
    Zou je de kaart met ons (coaches) willen delen?
    Dit doe je door boven de kaart op het envelopje te klikken. Op die manier stuur je de link naar onze gmail en kan ik misschien ontdekken waarom het niet werkt.

    Groet Yntskje

    BeantwoordenVerwijderen